Boraink

Cabernet franc rozé

Cabernet franc rozé 2016

Halvány lazacszínű, illatában a papaya finom fűszerességge és grapefruit jellemzi. Szájban száraz, feleleveníti a fiatalos savak és finom fanyarság jellegét, amely a cabernet fajtára jellemző.
Tartalmas, húsos cabernet franc rozéhoz illően.
Ideális fogyasztási hőmérséklet: 8-10 °C.

Alkohol: 15% (2017)

Az elképzelésünk a következő volt, amikor elkezdtünk rozéválogatásokat készíteni: nem elégedtünk meg „csak” a kékfrankos rozénk ízvilágával, hanem újabb ízekkel szerettük volna megörvendeztetni a fogyasztóinkat. Saját magunk gyönyörködtetésére minden évben elkészítettük a különböző kékszőlők rozéborait. Néhány éve úgy döntöttünk, hogy ezt az ízorgiát a rozékedvelő fogyasztóinknak is megmutatjuk. Ez a bor is ennek az elképzelésünknek a szülötte.