Boraink

Kékfrankos rozé

A Kékfrankos rozé (Sióagárd-Lányvár dűlő) a pince fő rozébora.
Ez a bor mindig a Sióagárd-Lányvári kékfrankos szőlőből készül, ez adja egyedi zamatát, gyümölcsösségét.
A Lányvár humuszban gazdag lösztalaján, nagy lombfalon termesztjük rozé borunk alapanyagát.1996-ban egy véletlen során kezdtük el rozé borunkat Kékfrankosból készíteni.
Ebben az időben egy eléggé elhanyagolt fajtának számított, nem szívesen foglalkoztak vele a borászok. Mivel ez idő tájt csak ezzel az ültetvénnyel rendelkeztünk, úgy gondoltuk, hogy abból az alapanyagból készítünk bort, ami a birtokunkban van.
Törekvésünk a fogyasztók megelégedését váltotta ki. Mára pincénk fő termékévé vált.

A kékfrankos tipikusan savhangsúlyos, gyümölcsös, tanninban közepesen gazdag, fűszeres karakterű száraz rosé és vörösborokat ad.
A 2015-ös Kékfrankos Rosé érett szőlőből lett szüretelve, intenzívebb színnel mint a többi rozénknál megszokott.Illatában gazdag gyümölcsösség, főként pomeló, lime felfedezhető.
Ízjegyeket tekintve trópusi gyümölcsök dominálnak mango, licsi, ásványos savszerkezettel .
Tartályban lett erjesztve és érlelve, tavasz elején palackoztuk.