Boraink

Pinot noir (Blanc de noirs)

Egyelőre egy évjárat készült belőle, a 2010-es. Elsőre lehet, hogy hihetetlenül hangzik a 2010-es esős
évjárat ismeretében, de kései, október végi szüretelésű szőlőből készült a bor. Az ősz esős kezdete után beköszöntött 2010-ben is a vénasszonyok nyara, amely az esős időszakban még zöld fürtöket beérlelte.
Kékszőlőből, de fehérboros technológiával készült, ami a Pinot noir-tól nem idegen, ugyanis a champagne-i pezsgők három alapbora közül ő az egyik.
Ezekből származik ez a bor, ami ráadásul limitált tétel, összesen 832 palackot készítettünk belőle. (Normál esetben a 2000 palack alatti tételeket megisszuk magunk).
Ez a bor ifj. Dúzsi Tamás ötlete alapján készült, természetesen apai tanácsokkal ellátva.

Ízében a tenger érezhető, sós ízjegyeket tartalmaz. Nagy vörösbor-paraméterekkel rendelkező testes, de ugyanakkor jó ivású fehérbor. Kiváló kísérője a halételeknek, a tenger gyümölcseinek, például rendkívül jól illik az osztrigához (teszteltük).