Hírek

Kékfrankos toros bortúra

2018. február 10-én, szombaton 11-18 óráig, első évben kerül megrendezésre a Kékfrankos Toros Bortúra, Szekszárd déli részén található 3 pincészet összefogásával. Mind a 3 pincészet vendégül lát egy szekszárdi „Év borásza” pincészetet és egy „kis” pincét.

A belépő ára 15.000Ft, melyet elővételben lehet megvásárolni. A belépő tartalmaz egy poharat, 2-2 pohár bort mind a 9 pincészettől és melléjük minden helyszínen egy „disznóságot”. A Bodri Pincészet disznópörköltet, a Takler Borbirtok sült hurkát, kolbászt, a Fritz Pincészet töltött káposztát kínál.

Jegyek korlátozott számban kaphatók, melyeket elővételben 500 borturista vásárolhat meg. Az alábbi 3 vendéglátó és 6 vendég pincészet kínálja Kékfrankos borait.

Bodri Pincészet – Dúzsi Tamás, Schieber Pincészet

Takler Borbirtok – Vida Családi Borbirtok, Bősz Adrián Pincészete

Fritz Pincészet – Mészáros Borház, Tringa Borpince

A Kékfrankos Toros Bortúra regisztráció helyszíne a belvárosban található Garay Élménypince (Szekszárd, Garay tér 19.), ahonnan ingyenes buszjárattal lehet eljutni a 3 vendéglátó pincészethez.

A rendezvényhez kapcsolódóan szombat este nyolc órától éjfélig a vendéglátó pincészetek borokkal, étellel, zenével várják a borturistákat. A programhoz résztvevők ingyenesen csatlakozhatnak, de a fogyasztást a túra ára nem tartalmazza, valamint részvétel előzetes regisztrációhoz kötött.

Bodri Pincészet elérhetősége: vendeglatas@bodribor.hu és hétköznap 8-16 óráig 06-74-676700

Takler Borbirtok elérhetősége: http://www.takler.com/

Fritz Pincészet elérhetősége: http://fritz-tanya.hu/

A Kékfrankos Toros Bortúrán kóstolt borok megvásárolhatóak a Garay Élménypincében a túra kezdetétől 1 héten át. A túra hétvégéjén kibővített nyitvatartással, szombaton 9-23 óráig, vasárnap 8-18 óráig várja a borvásárlókat.

https://garaypince.hu/