Dúzsi Tamás 70 – Születésnap a Dunán

Tamást 2019 Szeptember 8-an érte a családja által titokban szervezett rendezvény, melyen 60+ közeli ismerős és családtag várta és lepte meg egyszerre az ünnepeltet.

A rendezvény helyszínéül a Vén Hajó éttermet választotta a család a Dunán, amely a Lánchídnál várta az ünneplő népséget. Az étterem a Kossuth Múzeumhajóban található, ami jelenleg a legrégebbi hajó a Dunán, és a Közlekedési Múzeum tulajdonát képezi. Fedélzetre lépéskor a ember azonnal a kora 1990-es évek hangulatában találja magát, gyönyörű ünnepi terítékkel körbevéve.

Az eseményen közeli barátokon és hozzátartozókon túl, sok neves ismerős is tiszteletét tette, köztük Kispál István szekszárdi költő, akinek művei a Dúzsi borok cimkéin is olvashatóak. Továbbá Benkő Péter, Mikó István, Jászai Mari djjas színművész, Varga Klára, ugyancsak Jászai Mari Djjas színművész, aki Edit Piaf dalokkal emelte az esemény hangulatát, Rusz Milán pedig, a Szerb Színház igazgatója tango harmonikával szórakoztatta a közönséget.

A gasztonómiai élvezetek sem maradtak el természetesen, a Vén Hajó Étterem kellően kitett magáéert egy valóban ünnepi menüvel, és külőnösen jól elkészített steak-ekkel. A megfelelő borok kiválasztása pedig nem is volt kérdéses a család részéről. Az eseményt egy 2 órás jo hangulatú hajókázás koronázta a Dunán Tamásnak, a lehető legjobb társaságban családjával és legkedvesebb ismerőseivel.

Tamás 70. születésnapja a családi borászat életpályájának szempontjából is fontos évfordulóra esett, ugyanis a pince is most ünnepli 25. évfordulóját. Mindennek tiszteletére a borászat új és különleges bor válogatások bemutatásával készül 2020 Februárban. A kiválasztott borok premierje Koppenhágában a Kokkeriet, Michelin–csillagos étteremben lesz, ahol a “Dúzsi Tamás 70. Görögszó Válogatás” mellett 2 új Szuper Premium Rozé is bemutatásra kerül Cabernet Franc & Merlot 2017.