Megújult Menoire

Nagy örömmel és várakozással jelentjük, hogy a megújult Menoire-unk ezév Júniusától újra elérhető a webshopunkban, és borüzleteinkben is. Az új tétel cimkéje a bor különc jellegét, és egyedi karakterét hivatott tükrözni.

A Menoire egy igazi szőlőfajta ritkaság, amely viszonylag érzékeny, és szőlészetileg nem egy egyszerű fajtaként van számontartva, többek közt, a rohadásra való hajlama miatt.

Magyarországon mindössze csak 16 hektáron termesztik Szekszárdon és Egerben, ezért is nagy büszkegéggel tekintünk a tételeinkre belőle.

Családunk viszont kifejezetten szereti a kihívásokat, így a 2000-es évek elejétől foglalkozunk a szőlőfajtával, és 2007 óta önálló tételként szerepelt a rozé válogatásunkban.

Mi azért szeretünk dolgozni a Menoire-al, mert nagyon aromatikus bort ad, határozottan nagy illattal. Rozé -, és a könnyebb, gyümölcsösebb házastásainkban is nagy előszeretettel alkalmazzuk az illat jegyek felerősítése céljából, továbbá cuvveé-inknek is aromatikusabb jelleget kölcsönöz.

A Menoire tételünk, a sillerhez hasonló eljárással készült, melyben minimális időt volt héjjon áztatva, az átlag vörös borokkal szemben, így ismét a gyümölcsös jellegét kiemelve a bornak, a húzósabb tanninokkal szemben.

Ínyenceknek, és kezdő borfogyasztóknak is egyaránt ajánljuk, nemcsak az egyedülálló illat és aroma élmény miatt, hanem mert egy igazi ritkaság is Magyarországon.